Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، مجید فرج فائد: در روزهایی که شیوع ویروس کرونا، زندگی عادی مردم جهان را تحت تأثیر قرار داده است، توجه به فاکتورهای امنیت غذایی و سلامت محصولات غذایی به‌شدت حائزاهمیت است. بلاشک در دورانی که ملت‌ها با عادات غذایی مختلف در قرنطینه و شرایط غیرعادی زندگی قرار دارند نقش مواد غذایی و انتقال آنها به دست آخرین حلقه مصرف‌کنندگان امر بسیار مهمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط فاصله‌گذاری فیزیکی در کشور و تعطیلی بخشی از مشاغل به‌خصوص بخش‌های فرآوری، وجود کمی و کیفی بعضی از محصولات غذایی را تحت الاشعاع قرار داده است. البته احتمال افزایش قیمت محصولات غذایی ناشی از صعود نمودار تقاضا نیزدر چنین شرایطی متصور است. تأمین غذای سالم و باکیفیت در شرایط کنونی به‌اندازه خدمات درمانی و پزشکی قابل توجه است.

از طرفی بررسی تعطیلی رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها نیز آمار جالبی را می‌تواند به‌دنبال داشته باشد، پخت و فرآوری غذا در منازل و توسط مصرف‌کنندگان افزایش پیدا می‌کند و این یعنی نیاز به مواد اولیه غذایی برای تهیه غذای سالم. اهمیت کشاورزی را می‌توان در همین گذاره «تهیه مواد اولیه سالم» جست‌وجو کرد. شاید بزرگترین درسی که از شیوع ویروس کرونا می‎توان گرفت، توجه ویژه به امنیت غذایی و هرگونه تهدیدات بیولوژیکی باشد. چراکه چالشی که امروز بسیاری از کشورهای دنیا را در تأمین زیرساخت‌های ادامه حیات بشر به‌خطر انداخته شاید بازهم بروز کند.

به‌نظر می‌رسد کشورها باید در دنیای پساکرونا توجه بیشتری بر روی کشاورزی، تولیدات پایه همچون گندم، سویا و ذرت و روش‌های نگهداشت مواد غذایی داشته باشند. چراکه ظهور و بروز دوباره ویروس‌های رمزآلودی هچون کرونا می‌تواند ضربات مهلکی به سلامت و اقتصاد ملت‌ها وارد کند. هرچند که در سالیان گذشته همواره موضوع خودکفایی در محصولات پایه کشاورزی مورد بحث بوده ولی این خود کفایی تا به مرحله بذر نرسد، تحول حوزه کشاورزی ابتر می‌ماند.

دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگترین شبکه حقیقی دانشگاهی کشور و یک سازمان حل مسئله از سال گذشته گفتمان و رویکرد جدیدی در تحول کشاورزی کشور آغاز کرده است. این دانشگاه با پشتوانه اعضای هیئت علمی توانمند در گرایش‌های مختلف کشاورزی، بسترهای فیزیکی و اراضی آموزشی- تولیدی کشاورزی می‌تواند تحول شگرفی در کشور ایجاد کند. دانشگاه آزاد با تشکیل شورای عالی برنامه‌ریزی کشاورزی همه ابزارهای پژوهشی، فناوری و آموزشی را در راستای مأموریت‌گرایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های عمومی کشور، به‌منظور تحقق رونق و جهش تولید و اشتغال جوانان به‌کار می‌گیرد.

فعالیت گسترده دانشگاه آزاد در حوزه بذرهای هیبریدی

دکتر محمدمهدی طهرانچی در همایش گردهمایی متخصصان اصلاح نباتات کشور که دهه فجر سال پیش برگزار شد، با بیان اینکه نگاه ما این است که تجربه موفق در دانشگاه آزاد اسلامی که به همت گذشتگان به دست آمده را مورد هدف قرار دهیم، گفت: در زنجیره ارزش کشاورزی، بنا داریم در تولید بذرهای هیبریدی فعالیت‌های گسترده و جدی داشته باشیم. برای تحقق این هدف باید کارخانه‌های نوآوری که بذر هیبریدی صیفی‌جات را تولید می‌کنند، ایجاد کنیم، چراکه تنها سه‌درصد این نوع بذرها در داخل تولید می‌شود و 97 درصد بذر موردنیاز کشور وارداتی است.

نهال بارور دانشگاه آزاد اسلامی در طرح بازمهندسی ملی بذر به‌صورت جدی و هدف‌دار دنبال می‌شود، به‌طوری که اکنون مرکز تحقیقات بذر هیبریدی دانشگاه آزاد اصفهان، کارخانه تولید بذر دانشگاه آزاد شهرمجلسی و مبارکه، مرکز تحقیقات کشاورزی و دامپروری دانشگاه آزاد ورامین مأموریت تحول کشورزی را برعهده گرفته‌اند.

کارویژه دانشگاه آزاد ورامین در حوزه امنیت غذایی با راه‌اندازی مجتمع «غذای طیب»

حامد زارعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، درباره اقدامات این واحد دانشگاهی در راستای مأموریت‌های محول به آن اظهار کرد: برنامه علمی واحد ورامیندر حوزه کشاورزی و امنیت غذایی تعریف شده با احصای چالش‌های اساسی این حوزه، کتابچه نظام موضوعات تحت طرح پایش به چاپ رسید. همکاری مطلوبی نیز با سازمان تبلیغات کشاورزی و حل چالش‌های جهاد کشاورزی صورت گرفته است.

وی افزود: یکی از چالش‌های جهان پساکرونا امنیت غذایی و کیفیت محصولات کشاورزی است، باتوجه به اینکه مأموریت علمی واحد ورامین در این حوزه تعریف شده، به‌صورت ویژه به مقوله امنیت غذایی پس از بحران کرونا خواهد پرداخت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واخد ورامین خبر داد: مجتمع آموزشی و تولیدی «غذای طیب» با کارویژه امنیت غذایی به‌زودی راه‌اندازی می‌شود.

انتهای پیام/

358 / 167 امنیت غذایی پسا کرونا تحول کشاورزی دانشگاه آزاد ورامین دانشگاه آزاد اصفهان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: امنیت غذایی پسا کرونا تحول کشاورزی دانشگاه آزاد ورامین دانشگاه آزاد اصفهان دانشگاه آزاد اسلامی امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۹۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«حسین غیاثی» از حوزه انتخابیه شبستر به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

من به طور مستقل وارد انتخابات شده‌ام، خط قرمز من مردم و نظام جمهوری اسلامی است که برای رفاه مردم و بهتر نمودن شرایط معیشتی مردم تلاش خواهم نمود.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

مهمترین موضوع مبحث اقتصاد و معیشت مردم است. اقتصاد و معیشت رابطه مستقیمی با افرایش یا کاهش ازدواج و طلاق، استرس و آرامش، پیشگیری و درمان بیماری، بداخلاقی و شلوغی و کاهش، مراجعات به دادگاه‌ها دارد.

راه حل در تقویت تولید است (تولید در هر بخش کشاورزی و صنعت و دامپروری و …) رونق تولید با رونق صادرات محصولات غیرنفتی رابطه مستقیم دارد. برای بهبود صادرات باید موانع را برداریم که عمده ترین آن رفع تعهدات ارزی صادر گنندگان می‌باشد که متأسفانه تیشه به ریشه صادرات و تولید وارد کرده است.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

اولویت من با توجه به شغل اکثریت اهالی کمیسیون کشاورزی یا کمسیون صنایع خواهد بود.

مهمترین چالش استان را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

۱. خشک شدن دریاچه ارومیه
۲. کیفیت پایین خدمات بهداشت و درمان
۳. جاده‌های مواصلاتی
۴. مشکلات کم آبی در حوزه شرب و کشاورزی

کد خبر 6099508

دیگر خبرها

  • تحول جامعه با نهادینه شدن فرهنگ بسیجی
  • اهتمام بانک کشاورزی به تحقق امنیت غذایی با مشارکت مردم
  • آغاز کار رویداد صدرا در دانشگاه آزاد خرم‌آباد با حضور ۳۰ واحد تولیدی
  • برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه آزاد خرم‌آباد با بیش از ۳۰ واحد تولیدی و صنعتی
  • توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است
  • توجه به تربیت رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • توجه به امر تربیت در کنار آموزش، رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • استقبال دانشگاه آزاد از ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات